Youth for Christ Kampen

"Ruimte voor Jongeren"

Youth Alpha - Wat zeggen de deelnemers?

Wat zeggen de jongeren zelf over Youth Alpha?

Omdat het soms lastig is om de keus voor YA te maken, kan het fijn zijn om wat te lezen over de ervaringen van een ander. 

De eerste avond kwam ik met frisse tegenzin in De Mix (jongerencentrum) aan. Met de instelling "zo snel mogelijk gillend wegrennen" kwam ik binnen. Ik had zelf niet veel met het geloof, ik ben wel christelijk opgevoed, maar deed zoveel mogelijk mijn best om God zo goed mogelijk te vergeten. Je vraagt je nu natuurlijk af waarom ik dan toch naar YA ging, laten we het er maar op houden dat je voor mensen die je erg graag mag, graag een keer je eigen principes opzij zet.

Na het eten en het praatje gingen we gespreksgroepjes doen. In mijn gespreksgroepje maakte ik ook direct duidelijk dat ik echt niet in God geloofde en dat ik dat echt niet van plan was in God te gaan geloven. Dit werd gewoon geaccepteerd, juist het gemak waarmee iedereen met elkaar omging, de antwoorden die niet standaard waren en het samenzijn hebben mijn mening over God snel doen veranderen. 

Ik kan iedereen aanraden om wel naar de YA te gaan, het is ontzettend gezellig en de ongedwongen sfeer doet je vertrouwen, of misschien wel meer vertrouwen krijgen in God. 

Mijneke, 18 jaar